Tornar enrere

Plana Fàbrega patrocina l'exposició Espai Bombers

08/12/2022

Plana Fàbrega Patrocina l'Espai Bombers “Protegir Barcelona. Bombers i prevenció d’incendis, 1833-2022”, la nova exposició de Bombers de Barcelona 

 

Lloc: MUHBA OLIVA ARTÉS .C. Espronceda, 142-146 (Parc del Centre del Poblenou) 

Horari: Dimarts i dimecres de 10 a 14 h, dissabtes i diumenges d’11 a 15 i de 16 a 18 h 

Com arribar: Metro: Poblenou i Selva de Mar (L4) Bus: H14, V27 i B25 Tram: Fluvià (T4)

Exposició: del 9.11.2022 al 9.05.2023 

 

Seguretat i prevenció. La mostra es podrà visitar a l’Espai Oliva Artés del MUHBA.


El dia 9 de novembre del 2022, Bombers de Barcelona va inaugura al MUHBA Oliva Artés l’exposició “Protegir Barcelona. Bombers i prevenció d’incendis, 1833-2022”, una producció que explica com s’han aplicat les mesures de prevenció d’incendis a la ciutat des que es va crear el cos de Bombers de Barcelona, el 1833, fins als nostres dies.

L’exposició fa un recorregut per les mesures de prevenció d’incendis i repassa els principals focs que han ocorregut a la ciutat i la història del cos. Per il·lustrar-ho, disposa, per exemple, d’una important exhibició de vehicles històrics, fotografies, vitrines amb aparells de comunicació i avisos, audiovisuals dels grans incendis i una maqueta de la caserna de Llevant.

La mostra vol posar en relleu el paper clau de la prevenció, que és tan important com l’extinció o el salvament, dins de les tasques que Bombers de Barcelona porten a terme cada dia per evitar els incendis.

Els canvis demogràfics, el creixement urbanístic, la industrialització i les crisis socials han marcat les accions de prevenció al llarg de la història. Els incendis que s’han declarat a Barcelona al llarg dels anys han servit d’indicador de quin és l’estat de la prevenció d’incendis en cada període.

En els darrers dos-cents anys, arran de la creació d’un cos de bombers professional i ben equipat, Barcelona s’ha tornat una ciutat més segura també gràcies a l’establiment d’una normativa legal bàsica de seguretat en cas d’incendi i un sistema d’inspecció que la garanteix. A més, s’han començat a prioritzar les accions formatives i informatives adreçades a la ciutadania.

L’exposició “Protegir Barcelona. Bombers i prevenció d’incendis, 1833-2022” va acompanyada de diferents activitats que tindran lloc al mateix MUHBA Oliva Artés, a l’Espai Bombers -per apuntar-s’hi cal enviar un correu a espaibombers@bcn.cat- i a la Zona Franca.

Entre aquestes activitats destaca un cicle de conferències històriques i sobre prevenció, a més de monogràfics sobre els grans focs que hi ha hagut a la ciutat des del 1800, com l’incendi del Gran Teatre del Liceu.

També hi haurà una sessió dedicada a la perspectiva de gènere, jornades tècniques i demostracions del funcionament de la bomba de vapor, d’excarceració de vehicles i de rescat urbà en altura.

De cara als més petits, també s’oferiran activitats infantils de prevenció cada quinze dies, els dissabtes, amb el vehicle pedagògic de Bombers de Barcelona.

Per més informació:

https://ajuntament.barcelona.cat/espaibombers/ca

 

 

Llibret de sala  (adjuntaria PDF que t’adjunto)

Díptic  (adjuntaria PDF que t’adjunto)

Uneix-te a la nostra Newsletter
Subscriu-te al nostre blog
Rep els nous posts al teu correu
Nou comentari
Codi de verificació
reload
 Tornar enrere