Tornar enrere

Consells per tal que un habitatge o comunitat de propietaris estiguin segurs:

Consells per tal que un habitatge o comunitat de propietaris estiguin segurs:

 

En les comunitats de propietaris sempre hi ha algunes àrees més crítiques a l'hora de garantir la seguretat, principalment es tracta dels accessos, tant a garatges com a portals de l'edifici. Aquestes són les ubicacions on és important posar mesures per poder assegurar la tranquil·litat dels veïns i usuaris de la finca, a aquest efecte podem realitzar les següents actuacions:


1-Instal·lar càmeres de seguretat

Els sistemes de càmeres de vigilància, a més de esdevenir un eficaç sistema de seguretat compten amb una gran acció dissuasiva. Actualment disposem d'una gran varietat de tecnologies i lents que ens permeten cobrir totes les tipologies d'accessos i assegurar així la seguretat en una comunitat de veïns .

Les càmeres de seguretat han evolucionat molt tecnològicament en els últims anys en termes de resolució i lluminositat. Ara es converteixen en eficaços eines perquè qualsevol persona aliena a la finca quedi registrada en el nostre gravador. Les imatges captades són registrades en un fitxer digital que pot ser utilitzat per la policia, podent facilitar el seu reconeixement identificació i detenció.

De tota manera, les càmeres de seguretat necessiten d'altres complements de seguretat, ja que per elles mateixes no impedeixen que un intrús accedeixi a la finca. És molt important que les càmeres siguin mantingudes per una empresa de seguretat per a assegurar el seu correcte funcionament, una càmera sense manteniment és un sistema de seguretat a mitges.

També cal tenir molt present que és obligatori informar a tota persona que entri a la comunitat que està sent gravada i protegida per la Llei de Protecció de Dades. Qualsevol imatge presentada davant la policia ha de tenir correlació davant d'una actuació d'intrusió, robatori o accident i només les persones autoritzades poden accedir als gravadors per a l'extracció de les imatges, no ho pot fer qualsevol veí.

Els tècnics-comercials de Plana Fàbrega, experts en seguretat poden assessorar sobre les millors solucions de seguretat i combinacions de sistemes per a cada tipologia d'accés, així com sobre la normativa actual d'aplicació.

 

Per a una eficaç instal·lació i una bona presa, les càmeres han de ser instal·lades en parets i sostres baixos. L'objectiu és poder gravar la cara de les persones per facilitar identificacions posteriors. Recordem que els plans generals no resulten de gran ajuda en presentar una denúncia en ser utilitzades com a prova en judicis.


Les càmeres s'han d'instal·lar en zones il·luminades. Tot i que els sistemes han millorat molt en condicions de foscor, un enregistrament ideal segueix precisant de certa llum i com més millor.


2-Sistemes de Videovigilància intel·ligents

Actualment hi ha sistemes de videovigilància que són la combinació de càmeres de seguretat amb alarmes d'intrusió i que es gestionen a través de programaris intel·ligents d'anàlisi d'imatges, destacant el sistema "Vigila 6.0 de Plana Fàbrega".


3-Instal·lar Videoporters

Són eficaços instruments de seguretat, ja que a part de complir la seva funció, ajuden a la identificació de les persones que volen accedir a la nostra finca o llar. Les persones que vulguin accedir il·legalment a les mediacions de la comunitat, seran gravades a través del videoporter, prenent una imatge identificadora de la seva cara.


4-Personal de vigilància

Els conserges i el personal de neteja realitzen funcions importants per a la comunitat, però només un auxiliar de seguretat o un vigilant poden, per llei per a realitzar funcions de control i seguretat.

 

5-Control d'accessos en pàrquing

L'accés al pàrquing per clau física tradicional resulta fàcilment copiable, per tant, vulnerables. Haurien de deixar pas a:

            - Sistemes de control d'accessos i sistemes d'obertura de nova generació, com poden ser l'obertura per comandament codificat i encriptat o l'obertura de portes de garatge o portal mitjançant app al mòbil.

            - Sistemes RFID, una targeta, un clauer o un comandament equip amb un xip codificat. També els que utilitzen el mòbil com a dispositiu d'activació, que poden xifrar el senyal i que ofereixen una gran agilitat i flexibilitat en les llicències i usos, especialment adequat quan hi molta rotació de residents a la comunitat.

            - Els sistemes de control d'accessos Biomètrics: com el reconeixement mitjançant empremta, mà o d'imatges o, de tipus numèric, mitjançant clau, No són encara molt habituals, però si suposen un major nivell de seguretat.

            - Els sistemes basats en ràdio freqüència resulten cada vegada més vulnerables amb l'equipament cada vegada més accessible i no podem fiar tota la nostra seguretat a una millora de només la seguretat física (portes de seguretat, reixes, tanques).


6-Millora de les Portes i Trasters assegurats

A les portes recomanem la instal·lació de electropanys d’última generació.

En els trasters és aconsellable col·locar un forrellat addicional i una porta similar al grau 3 en endavant. A més, també és recomanable complementar la zona instal·lant càmeres. Una bona seguretat física sempre suma a la seguretat electrònica.

 

7-Productes sempre homologats segons la normativa europea

Tant tots productes i sistemes de seguretat instal·lats, així com els elements d'accés en portes (bombins, panys ...), deuen tenir unes garanties i haver estat instal·lats per empreses homologades que disposin de productes fabricats sota un certificat de qualitat europea.

 

Per tot l'exposat anteriorment, quan es necessita una seguretat eficaç nosaltres us recomanem la combinació dels diferents sistemes exposats aplicats a les característiques concretes de la seva comunitat.

Si desitja que els fem arribar la nostra proposta per millorar la seva seguretat, no dubti en contactar amb nosaltres sol·licitar-nos informació i el seu pressupost sense compromís.

Uneix-te a la nostra Newsletter
Subscriu-te al nostre blog
Rep els nous posts al teu correu
Nou comentari
Codi de verificació
reload
 Tornar enrere